top of page

Wie ben ik ?

Mijn naam is Okke en ik ben in februari 1950 in het Spiegel in Bussum geboren. Als kind heb ik gewoond in Huizen (Naarderstraatweg tegenover de Nieuwe Bussumerheide) en in Maarn bij de Koeheuvels. Toen ik 10 jaar was verhuisden wij naar Doorn, waar ik ook op de middelbare school zat; nog ouderwets  de 5 jarige HBS. Dus je kunt mij wel een heuvelrugger noemen. Na mijn studie in Wageningen heb ik gewerkt bij Nutricia, waarvan de laatste 18 jaar vóór mijn pensionering in Shanghai China. In Shanghai heb ik al veel gewandeld en na terugkomst in Nederland is dat zeker niet minder geworden. Wij wonen nu in het Groene Hart bij Woerden. Het is hier ook mooi, maar het is zo plat als een dubbeltje en de Heuvelrug blijft trekken.

Hoogste punt van de HUG wandeling
de Amerongseberg 69m

medaille.jpg

Op de Soester Eng

Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door bergtoppen, passen en waterscheidingen. Trouwens ook in waterlopen, zoals bronnen, beken, sprengen en natuurlijk niet te vergeten de geschiedenis met een voorliefde voor de Romeinen.

Maar dat laatste doet er nu even niet toe en ik beperk mij tot de hoogtepunten van de heuvelrug. In de corona periode heb ik veel gelopen o.a. tussen Rhenen en Leersum en daar kwam ik natuurlijk over verschillende huggen. Langzaam is toen de gedachte opgekomen: waarom niet wandelen langs alle toppen? Het zaadje was gepland voor het HUG project en deze website. Hug heeft dus niets te maken met knuffelen, al mag dat natuurlijk wel onderweg met een geschikte partner.

Het wandelen in een groep vind ik leuk, maar de meeste wandelingen om tot de HUG etappes te komen heb ik alleen gelopen, want ik kan ook heel goed met mijzelf opschieten.

Deze website is een privé project van mij alleen en ik draag zelf alle kosten. Er staat dan ook geen reclame op. Je wordt dan ook niet lastig gevallen met allerlei aanbiedingen. Je kunt me zelfs niet sponsoren, althans niet op dit moment. Natuurlijk denk wel na over een webwinkel met HUG truien, HUG handschoenen en medailles. En wat dacht je van een geheel verzorgde 15 daagse HUG vakantie😊?
De website maak ik met behulp van WIX en dit programma staat als zeer gebruiksvriendelijk bekend. Van Sinterklaas heb ik de outline gekregen, maar het invullen van de layout kost me veel moeite. Dat zegt waarschijnlijk meer over mijn bevattingsvermogen dan over WIX. Gelukkig begin ik het nu een beetje door te krijgen, na een aantal pogingen en veel YouTube filmpjes over hoe een WIX-website te bouwen.
 

Naast het ontwikkelen van de routes (zie aldaar), kost ook het vinden van de achtergrond informatie, de oude kaarten en de plaatjes veel tijd, maar ik vind het leuk om te doen en het houdt mij van de straat. Bovendien leer je er veel van en hopelijk vinden de lezers deze additionele informatie ook interessant. Maar je mag dat natuurlijk ook overslaan.

Dit is een wandel- en landschap site , dus waarom zou je geïnteresseerd zijn in meer achtergrond informatie over mij? Maar als je je nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen dan kun je deze knop gebruiken. Het gaat bijv. over mijn wandeluitrusting, mijn loop gegevens, interesse gebieden en…. en …

HELAAS de knop werkt nog niet omdat ik eerst andere gegevens, zoals meer etappes wil opnemen.

bottom of page